Lactat de sodiu-100 gr
10 lei
20
Preț special
8 lei
Stoc epuizat
Art
M-1448
Brand | MAYAM |
---|---|
EAN | 6424414015032 |
Lactat de sodiu - descriere, recomandări
Este obținut prin fermentație din surse vegetale și este folosit atât ca aditiv alimentar cât și ca ingredient cosmetic. Lactatul de sodiu nu are legătură cu laptele, este sarea de sodiu a acidului lactic obținut din porumb, cartofi, sfeclă de zahăr, tapioca și alte plante cu un conținut ridicat de glucide.
Ingrediente (INCI): Sodium lactate
Soluție cu o concentrație de 60%, valoare pH în diluție de 20%: 6,5-7,5
Densitate: cca.1,3 (100 ml = 130 gr)
Notă: produsul este ambalat la gramaj, astfel, umple doar trei sferturi din flacon
Proprietăți, aplicații
- ca ingredient adăugat în săpunuri fabricate la rece, lactatul de sodiu îmbunătățește textura săpunului, care se întărește într-un timp mai scurt, devine mai compact, mai ușor de îndepărtat din matriță și mai ușor de tăiat
- ca ingredient adăugat în cosmetice, lactatul de sodiu este un agent umectant și hidratant ce contribuie la restaurarea barierei pielii scăzând pierderile de apă trans epidermale și sporește elasticitatea pielii
- lactatul de sodiu este mai puțin lipicios în comparație cu glicerina
- este un ingredient acceptat în cosmeticele bio certificate
Utilizare, dozaj:
- dozaj general: 0,5-4% inclus în cosmetice care conțin și apă
- dozaj indicativ 0,5-2% în creme care conțin și apă, tonere, loțiuni, emulsii și alte preparate care rămân pe piele
- 1-4% în cleansere, șampoane, geluri de duș și alte preparate care se clătesc de pe piele
- lactatul de sodiu se poate include în formule la cald sau la rece, în emulsii poate fi adăugat fie la faza apoasă, fie la faza finală
- dozaj până la 3% din greutatea totală a uleiurilor, pentru săpunuri solide, adăugat în apa cu sodă răcită
Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros
Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se aplica pur pe piele; a nu se păstra la îndemâna copiilor; uz cosmetic
Scrie o recenzie
Adreseaza o intrebare