Extract antioxidant de Rozmarin CO2-100 ml
Brand | MAYAM |
---|---|
EAN | 6424414012895 |
Extract antioxidant de Rozmarin - descriere, recomandări
Extractul de Rozmarin are proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii recunoscute. Este folosit pentru întârzierea procesului de oxidare a produselor cosmetice, a uleiurilor vegetale sau esențiale. Este o compoziție concentrată ce conține între 13 - 15 % diterpeni fenolici din care peste 9% acid carnosic.
Metoda de obținere: prin extracție CO₂
Despre extracția CO₂: este o metodă ecologică nepoluantă, curată, de înaltă tehnologie, agreată de organismele de certificare bio, ce permite obținerea unui randament superior presării la rece. Metoda garantează puritatea maximă a extractului, nealterarea și nedeteriorarea compușilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic și este disponibil nelimitat.
Pe parcursul extracției CO₂ substanțele sensibile la temperaturi mai ridicate rămân intacte, iar compușii cu potențial oxidativ nu sunt afectați datorită excluderii oxigenului.
Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obținute prin extracție CO₂ în comparație cu cele obținute prin presare, macerare sau chiar distilare.
Origine: naturală, produs în conformitate cu regulamentul European 1334/2008 pentru preparatele aromatice de uz alimentar
Compuși principali: 13-15 % diterpeni fenolici din care >9 % acid carnosic; < 2% ulei esențial ce conține: < 0.1 % limonene, < 0.05 % linalool, < 20 ppm methyl eugenole
Extractul este standardizat în ulei de floarea soarelui organic.
Proprietăți organoleptice: lichid vâscos la temperatura camerei, tulbure, miros caracteristic, culoare galben-maronie. La temperaturi scăzute produsul se poate solidifica, înainte de utilizare se va încălzi pentru fluidificare.
Solubilitate: insolubil în apă, solubil în uleiuri
Avertisment! Extractul nu înlocuiește conservantul pentru creme și formule ce conțin apă
Ingrediente (INCI): helianthus annuus seed oil, rosmarinus officinalis leaf extract
Proprietățile extractului de rozmarin
- antioxidant potent
- antibacterian, purifiant
- antiinflamator
- întârzie oxidarea acizilor grași, a carotenoidelor
- contribuie la păstrarea prospețimii preparatelor cosmetice care conțin și uleiuri
- suportă încălzire
Cum se folosește
- ca agent antioxidant în uleiuri: 0,05 pană la 0,1 % pentru grăsimi saturate (uleiuri și unturi mai rezistente la oxidare) și 0,2 pană la 0,4 % pentru acizi grași polinesaturați (uleiuri sensibile la oxidare)
- dozaj tipic 0.3% în preparate cosmetice conținând o fază grasă
- dozaj tipic 0.3% în compoziții anhidre
- ca ingredient aniinflamator, regenerator și antioxidant în preparate pentru îngrijirea tenului problematic, compoziții anti-aging, 0,1-0.3%
- nu are influență asupra pH-ului compozițiilor
Compatibilitate cu alte ingrediente
- bună: emulsifianți, co-emulsifianți, gume
- bună: toți conservanții din oferta Elemental
- împreună cu vitamina E acționează sinergic
Exemple de dozare a antioxidantului
- pentru 100 gr preparat cosmetic 0,3% înseamnă 0,3 gr/ ~10 picături
- pentru 100 gr ulei vegetal rezistent la oxidare 0,1% înseamnă 0,1 gr/ ~3 picături
- pentru 100 gr ulei vegetal sensibil la oxidare 0,4% înseamnă 0,4 gr / ~12 picături
Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă
Date de siguranță, precauții în utilizare: a se evita contactul cu ochii, a nu se ingera, a nu se aplica pur pe piele, a se respecta dozajul recomandat, a nu se lăsa la îndemâna copiilor; uz cosmetic